Potrivit parerilor specialistilor in domeniu, cele mai accentuate tendinte in designul interior pentru anul in curs isi au originea in reevaluarea nevoilor de confort ale consumatorilor, in cautarea inovarii, in gasirea unui echilibru local in valtoarea globalizarii si in cautarea unor produse personalizate.
Austeritate emotionala
Ca rezultat al crizei financiare oamenii pun sub semnul intrebarii nevoile pe care le-ar putea avea pentru a trai mai bine. Aceast tip de problematizare ii conduce la aparitia unor stiluri decorative simpliste, formale sau severe, care combina elementele de baza si cele vechi cu cele moderne si high-tech.
Empatie surprinzatoare
Consumatorii nu mai sunt satisfacuti de conceptele re-imaginate, fortand, in schimb, designerii sa isi depaseasca limitele si sa creeze noi produse, cu adevarat inovative. Din punct de vedere estetic, aceasta tendinta este caracterizata de structuri unghiulare sau pliate, de griuri cenusii sau negru luminos cu adaosuri de galben si portocaliu.
Reechilibrare
Specialistii sunt de parere ca oamenii au obosit sa fie bombardati de o piata constanta si cauta, in schimb, produse mai personalizate, care transmit un sentiment de familiaritate in aceasta era a globalizarii. In cadrul acestei tendinte exista o preferinta pentru structurile simple, unghiulare si pentru materialele moi, naturale, precum este lana.
Transformarea perspectivelor
Designerii au inceput sa puna in discutie granitele dintre arta si design, intre lumea reala si cea virtuala – ceea ce i-a condus catre propunerea unor modele radicale noi, in care sunt experimentate formele arhaice si natura. Aceste modele snt caracterizate de sticla si metal, combinate cu plastic dur sau moale, pentru a forma suprafete schimbabile.
Sursa: incasa.ro