Atunci cand intram in casa, fie seara dupa serviciu, fie dupa o vacanta mai lunga, ce ne sare in ochi este peretele cel mai apropiat. Apoi obiectele care il decoreaza. Intram in camera si vedem patul, lustra, noptiera si asa mai departe.
Dar oare de ce tavanul a fost mereu neglijat?! Totusi, daca stam sa ne gandim, el reprezinta o suprafata relativ extinsa pentru a putea fi decorata, insa cei mai putini dintre noi isi indreapta atentia catre el.
Adevarul e ca un tavan alb creaza iluzia de spatialitate intr-o camera medie. Intr-una mica, efectul este invers, iar intr-una cu tavanul foarte departat, da impresia de imensitate.
De foarte putine ori ne este dat sa vedem un tavan care sa nu fie alb. Avantajul suprem al acestuia este faptul ca se potriveste cu aproape orice culoare pe care o putem folosi pentru pereti. In plus, delimiteaza foarte bine spatiul camerei.
Dar nu cumva a sosit timpul sa incercam sa trecem de aceste dogme ale design-ului inerior? Nu merita sa incercam si altceva cu locul in care traim?
Culorile mai intunecate aplicate tavanului pot da impresia de reducere a spatiului, insa pe de alta parte, poate crea o senzatie de candoare specifica locuintelor de la munte.
Propun ca in continuare sa vedem modul in care putem sa iesim din principiile stabilite acum multi ani si sa incercam sa aducem o nota de unicitate in casele noastre.