Living clasic

Desi foarte multi dintre noi au tendinta sa confunde stilul Victorian cu cel classic, exista destule detalii care iti deschid ochii in aceasta directie si care reprezinta, de fapt, unicitatea fiecarui stil. Dar pentru a intelege mai bine care sunt acele diferente, va propun sa vedem cateva dintre modurile in care puteti sa va decorati casa in stil clasic, asta dupa o lectura prealabila despre stilul victorian, pe care o gasiti tot aici.

In primul rand, trebuie sa ne indreptam atentia catre pereti, care au nevoie de un tapet din secolele XVIII- XIX. Nu, nu atat de vechi, ci care sa fie o replica la modelele intalnite atunci. De fapt, tapetul a aparut pe piata exact in acea perioada. Cel mai des intalnite modele sunt cele cu flori, pasari si animale.

Apoi agatati cateva harti, neaparat inramate, pe perete. Acestea se pot gasi la magazinele de antichitati, insa daca dispuneti de timp, se pot construi si acasa. Asemenea accesorii nu doar vor aduce un plus stilului clasic, ci si o reintoarcere in timp, fiindca stim cu toti modul in care hartile s-au schimbat de-a lungul timpului.

Asezati lumanari in cutii de ceai sau de cagea. Cele mai multe dintre ele sunt facute in asa fel incat sa imite un aspect clasic. Acesta e un mod foarte interesant si in acelasi timp ieftin de a aduce livingul sa arate asa cum vrei, fara a investi in obiecte de la magazinul de antichitati.

Acum sa ne gandim la biblioteca. Cu siguranta ca in secolul XIX cartile nu aveau coperta din plastic sau din hartie stralucitoare. Mai mult ca sigur erau invelite in piele, asa ca indreapta-te catre magazinele de specialitate si cumparati cateva coperte, daca nu chiar cartile in prima editie. Se poate ca pretul sa fie cam piperat, insa puteti folosi si replici.

Cumparati mobila sau accesorii care sa contina materiale sau designuri ce te trimit cu mintea la acea perioada in care nu se gasea decat lana si bumbac.

Cauta obiecte de mobilier care sa se inteleaga bine cu atmosfera, precum o canapea mare, cu arcuri, un fotoliu la fel, un pat impunator, si asa mai departe. Sa nu mai vorbim de nivelul inalt de confort al acestora si de senzatia extraordinara pe care ti le ofera astfel de piese, ele sunt si primul aspect fundamental de are trebuie sa te ocupi pentru a schimba design-ul unei camere. Si, din fericire, putine piese ajuta la acest lucru mai mult ca cele de mai sus.

In ceea ce priveste culoarea incaperii, e neaparat sa va indreptati catre pensula si vopsea. Iar acum imaginatia preia fraiele si incepe distractia. De exemplu, vopsiti in alb o cutie foarte mare de lemn, care se deschide in partea de sus. E clar ca acest element da o imagine clara e epocii in care era folosit, iar vopsitul cu pensula e unul naiv, care ne aduce inca o data in perioada in care nu totul era industrial.

Daca reusiti sa puneti mana pe un telefon antic functional, atunci ati castigat jackpotul. A aseza aceasta piesa in mijlocul unei camere goale e suficient sa ne trimita cu gandul inapoi 200 de ani cel putin. Unde mai adaugam si acea sonerie total distincta, profund definitorie?!

Cu toate ca asemanarile sunt foarte mari intre cele doua stiluri, cert e ca fiecare dintre ele da un aer special camerei sau chiar casei, un aer care pare sa fie intalnit din ce in ce mai rar. Insa trebuie sa ramanem optimisti si sa ne gandim ca lucrurile de calitate nu dispar prea usor.a
 

Urmareste-ne si pe Facebook

Social

Lasa un comentariu

© IdeiDesign.com
...