Chiar daca romanii nu pun mare accent pe dispozitivele pentru stingerea incendiilor ele sunt importante.
In Europa, mor anual 3000 de persoane din cauza focului, si aproximativ 50.000 sunt grav ranite.
Cel mai des, focul nu intervine din cauza gazului, ci din cauza sistemelor de incalzire improvizate. De asemenea, instalatiile electrice improvizate au riscul de a provoca scantei de la care pot proveni mari incendii.
Neglijarea becurilor, a instalatiei de Craciun, a lumanarilor pot duce si ele la un incendiu.
Datorita acestor fapte, este recomandat sa aveti in casa dispozitive pentru stingerea incendilor. Cel mai des apa salveaza vieti.
Cum functioneaza un dispozitiv pentru stingerea incendiilor?
Dispozitivele se instaleaza in tavan si au conducte cu apa ce este sub presiune. Cand acestea detecteaza fum sau foc, el pornesc automat si stropesc pana la oprirea incendiului. Desigur, in cazul fumului de tigara, al mancarii ele nu pornesc automat, pentru ca are nevoie de o anume densitate de fum pentru a porni.
Cat costa un astfel de dispozitiv?
Cand vorbim de pret, gandim altfel. Dispozitivele necesita o investitie bunicica pentru ca este nevoie de o intreaga instalatie. Tocmai de aceea majoritatea nu doresc sa isi instaleze asa ceva. Doar in cazul imobilelor scumpe se face exceptie.
Daca aveti un buget indeajuns de mare si doriti sa preveniti pierderi, nu ar fi rau sa va ganditi la o astfel de instalatie.