Decorarea unui apartament

Decorarea cu bun simt a unei incaperi mici este visul oricui. Nimeni nu-si doreste sa traiasca intr-un loc murdar si dezordonat. Chiar daca pentru unii un apartament poate parea dezordonat, in spatele lucrurilor se afla ordinea unei alte persoane. Deci, oricum ar fi, ne place sa stim unde ne sunt lucrurile. In schimb, cu totii ne dorim sa ne decoram casele cat se poate de mult, indiferent de spatiul de care dispunem. Ceea ce unii oameni nu inteleg este faptul ca decoratiunile nu insemna neaparat sa faci un apartament imens atractiv. Si un spatiu mic poate fi transformat intr-un loc mirific, daca ne punem mintea la contributie. Si inca ceva: a-ti decora casa nu inseamna sa iei o revista si sa pui degetul unde iti place, ci mai degraba trebuie sa reprezinte sufletul si brandul personal al celor care locuiesc in ea.

Primul lucru pe care trebuie sa-l avem in minte atunci cand ne confruntam cu astfel de probleme este cantitatea de lumina pe care o avem la dispozitie. Cu cat este mai luminata casa, cu atat efectele pe care le poate produce difera, precum si sentimentul pe care il avem cand pasim intr-o astfel de incapere.

In al doilea rand, trebuie sa fim foarte atenti la mobilier si la modul in care acesta este asezat, pentru a nu aglomera camera. Si e foarte important si modul in care asezam lucrurile in camera, fiindca altminteri putem crea impresia de dezordine.

Apoi, e bine sa ne mutam atentia si catre jaluzele si/sau draperii, care trebuie sa aiba culori vii, pentru a intra in contrast cu peretii, de obicei mono-cromatici.

In mod normal, conceptul de living e putin cam mult de cerut intr-un apartament mic, insa exista un truc pe care il putem folosi pentru a folosi la maximum locul pe care il avem. Bucataria poate fi deschisa si formata o singura incapere cu holul, pentru a da senzatia de living. Dar asta depinde in mare masura de dispunerea apartamentului.

Un loc mic decorat cu sculpturi, vaze, picturi sau orice alt obiect pe care-l poti agata de perete arata foarte bine si capata un aer cosmopolit. Insa nu trebuie niciodata sa uitam culoarea peretilor, neaparat deschisa, pentru a da senzatia de spatiu. Mobila si canapeaua nu pot sa depaseasca o anumita marime, in asa fel incat sa nu ocupe prea mult loc din acela care ar trebuie sa figureze ca drum.

Alte elemente indispensabile in apartamentele mici sunt piesele de mobilier rabatabile. In cele mai multe magazine mari de mobila gasim sute de modele de mese, scaune si chiar comode rabatabile. Este, poate cel mai simplu mod in care putem san e bucuram de spatiu atunci cand avem nevoie de el. Desigur, aici nu trebuie sa uitam nici elementele mici de mobilier, precum taburetele, care pot fi foarte usor bagate sub masa cand nu le folosim.

Ajungem si la dormitory, despre care stim ca e necesar sa contina un pat, o noptiera, o lampa si un scaun. Acestea trebuie sa existe. Desigur ca putem adauga alte piese, in functie de spatiu, atat timp cat mai avem loc sa mergem pana in pat. Sigur ca si aici putem sa folosim un pat rabatabil. Insa eu sunt de parere ca dormitorul trebuie sa inspire un singur lucru: Somn!

Indiferent cum reusim sa ne organizam spatiul, cel mai important este sa tinem in minte doua lucruri: prea multe piese de mobilier, oricat de frumoase, nu fac bine nimanui, iar ordinea va da mereu impresia de spatiu!

 

 

 

Urmareste-ne si pe Facebook

Social

Lasa un comentariu

© IdeiDesign.com
...