Baia constituie o camera cu multa umezeala unde murdaria si microbii se simt ca la ei acasa daca nu sunt inlaturati. Pentru asta va oferim cateva sfaturi pentru o baie curata de care sa va bucurati in liniste:
Crapaturile dintre placile de faianta sau de pe langa cada umpleti-le cu adeziv, deoarece sunt locuri care favorizeaza aparitia mucegaiului care da reactii alergice si provoaca iritatii. De asemenea aceste crapaturi permit apei sa patrunda in perete, provocand daune pe termen lung. Daca ai placi sparte este indicat sa le schimbati.
Pentru a evita aparitia igrasiei nu lasati apa sa se instaleze pe peretii din baie. Exista o multime de specii de mucegai, iar locul lor preferat este baia. Dupa ce faci dus aeriseste camera de fiecare data sau monteaza un ventilator in caz ca nu ai fereastra la baie.
Alege un ventilator care directioneaza aerul spre exterior, nu unul care il face sa circule inauntru.
Evita sa utilizezi produsele de curatenie pe baza de clor sau amoniac, mai ales combinate. Acestea irita pielea si plamanii, putand duce la aparitia astmului.
Curata si dezinfecteaza robinetele cat mai des, pentru a evita depunerile de calcar si a altor nenumarate bacterii care ne pun in pericol sanatatea.
Foloseste perdea din nailon sau poliester pentru cada, deoarece se spala mai usor si exista un risc mai mic de a capata bacterii, fata de perdeaua din vinil.
Foloseste solutii naturale pentru a curata baia.
Vechile instalatii din plumb ar trebui inlocuite, in plus daca locuiesti intr-o casa construita cu multi ani in urma, care a fost vopsita cu vopsea veche care contine si plumb, ar fi bine sa te gandesti la o renovare.
Azbestul din podea este la fel de toxic pentru sanatatea noastra, cheama un specialist siscapa de el urgent.
Se stie ca apa de la robinet contine clor, investeste intr-un filtru de apa care sa tine departe aceasta substanta.
Curatenia se face de sus in jos mai exact pentru a scapa de microbii din baie incepe prin curatarea mobilierului,oglinda, faianta, robineti, chiuveta, cada, toaleta si la final gresia.
Daca ai in baie baterii sau robineti care curg, tevi care picura sau nereguli la instalatia sanitara, nu amana problema si repara-le imediat.
Spala si clateste chiuveta ori cada dupa fiecare folosire, nu lasa impuritatile sa se impregneze pe suprafata lor pentru ca mai tarziu vor fi mai greu de sters.
Nu uita de cosul de gunoi din baie in care sa-ti arunci servetele demachiante, bucatile de vata, etc. Ai grija sa nu fie niciodata plin, varsa-i continutul pentru a scapa si de aceste bacterii.
Pastreaza baia curata si improspatata, tine geamul deschis mereu, si foloseste produsele parfumate pentru baie, inclusiv cele pentru wc.
Urmareste-ne si pe Facebook