Cum amenajez o bucatarie de vara? Daca doriti ca timpul petrecut afara sa fie prelungit considerabil, este momentul sa-ti construiesti o bucatarie de vara care sa permita pregatirea meselor de zi cu zi fara a te innabusi de caldura in casa.
Bucatarii de vara – Galerie foto
Inainte de a incepe pregatirile pentru constructia bucatariei, alegeti bine locul si ganditi-va bine cat de des si pentru ce va fi folosita bucataria, poate o bucatarie cu zona de relaxare, sau pentru pregatirea gratarelor ori o mini-bucatarie cu bar. Aceasta decizie influenteaza design-ul si investitia financiara alocata amenajarii bucatariei de vara.
Sa incepem cu prima etapa pentru construirea propriei bucatarii de vara, si anume, dupa ce s-a stabilit bine locul se toarna fundatia cu o adancime de 60 – 80 cm, apoi o placa de beton. Pe aceasta fundatie incepe ridicarea bucatariei care va avea dimensiuni destul de mari, fiind realizata in forma literei L.
Pasul urmator se desfasoara construind cosul care va servi drept soba cu plita si cuptorul. Baza cosului este din 6 caramizi ridicat la 1,80 m, iar pentru zidire s-a preparat un mortar pe baza de ciment.
Soclul este realizat din blocuri BCA cu dimensiunea de 60 x 30 x 10 cm fiind mai convenabil si din punct de vedere al costurilor si-al timpului pentru zidire. Dupa acestea s-a trecut la construirea sobei cu plita si dupa a cofrajului unde v-or fi amplasate cuptorul si gratarul.
Urmariti si restul etapelor de construire a bucatariei de vara pe: www.vysblog.ro/2011/11/02/bucatarie-vara/.
Pentru alte tipuri de bucatarii exista mai multe feluri de organizare a spatiului. Spre exemplu iti poti creea o zona de dining, unde sa stai la masa alaturi de familie si prieteni in aer liber. Pentru asta poti instala o masa de picnic rotunda cu scaunele ori bancute in jur + alte decoratiuni specifice bucatariei cat si gradinii.
Chiar daca totul se desfasoara in aer liber este necesar sa aveti si o sursa de umbra, puteti folosi o umbrela generoasa sau de ce nu un tavan improvizat.
La fel de importanta este si functionalitatea bucatariei, iar pentru asta avem nevoie de frigider, chiuveta, spatiu de depozitare, blat de lucru si aragaz. Daca in jur dispunem de vreun gratar de gradina sau foisor, este cu atat mai bine.
Iluminatul si energia electrica este strict necesara, deci avem nevoie de priza. Iluminatul ne va permite petrecerea timpului i bucataria de vara si la lasarea serii, cand este timpul cinei in familie.
Cat despre stilul de amenajare si decorare a bucatariei, trebuie tinuta seama si de designul casei. Piesele de mobilier sunt cele care fac diferenta. Multi merg insa pe accesoriile din lemn sau plastic.