Pictura pe mobilier – Readu la viata mobila veche

Pictura pe mobilier este modul cel mai simplu de reinnoire a mobilei vechi sau degradate din casa. Atunci cand vrei sa redecorezi intr-un stil diferit fata de ce a fost inainte, folosind aceeasi mobila, vei constata ulterior ca mobilierul nu se potriveste deloc cu decorul.

  • Insa ce te faci cand bugetul nu-ti mai permite si cumpararea unui mobilier nou?
  • Idea de pictura pe mobilier pare sa fie din ce in ce mai pusa in practica de catre cei cu imaginatie si care stiu sa si econimiseasca. Chiar daca nu ai talent artistic, poti realiza desene uimitoare pe piesele de mobilier, gratie noilor produse care fac treaba grea in locul tau.

  • Iata de ce anume ai nevoie pentru a realiza chiar la tine acasa picturi pe mobilier:
  • Uneltele necesare pentru a picta pe mobila sunt: pensule, cutii, grunduri, vase pentru amestecat, prosoape de hartie, carpe, smirghel, farfurii de plastic, burete si o pana.

    Istoria acestor picturi pe mobila este destul de larga, inca din secolul al XVI-lea toata Europa folosea aceste modele de mobila pictata. Incetul cu incetul valul acesta a cam disparut, mai ales la noi in Romania, nici macar pe la sate, in casele batranilor, nu prea se mai intalesc astfel de piese de mobilier pictate.

    Pictura pe mobilier rustic – Galerie foto

    Procesul de transformare a mobilei consta in dificultatea finisajului dorit, de la cele mai usoare modele pana la cele mai grele.
  • Tehnici de colorare a mobilierului in functie de modelul dorit.
  • De exemplu pentru realizarea unui aspect rustic, se slefuieste mobila de sus in jos cu smirghelul, iar unde exista spatii strambe apelati la un instrument mai capabil. Dupa ce totul este sflefuit, se sterge praful cu o carpa moale si apoi se aplica un ground pe baza de apa, dupa care se lasa la uscat timp de 24 de ore, dupa care se aplica vopseaua principala.

    Vei petrece ceva timp aplicand culoarea. Poti alege intre doua nuante ale aceleiasi culori, sau doua culori diferite indraznete dar care sa fie in ton cu decorul.

    De indata ce stratul de baza de vopsea este uscat, poti aplica si un al doilea mai gros, pentru o finissare mai concreta, dupa care se adauga stratul superior de culoare. Fiind vorba de un aspect rustic, slefuieste marginile, colturile sau alte locuri uzate pentru un plus “rusticitate”. Putina crema de pantofi neagra sau maro, poate fi de folos in zonele sculptate, accentuand forma si culoarea mobilei.

    Alta tehnica de pictura pe mobilier este marmoratul. Se foloseste des la rafturi, blaturi, stalpi ornamentali si altele.Totul incepe la fel ca in cazul picturii pe mobilierul rustic, se slefuieste totul, se indepareaza praful pentru a aplica stratul de grund. Dupa uscare se aplica vopseaua de baza de culoare neagra.

    mobila pictataApoi pe o farfurie de plastic toarna niste nuante de verde inchis, verde deschis si la final putin alb. Amesteca cele trei culori astfel incat sa obtii dungi din fiecare nuanta. Folosind un burete trecut mai intai prin apa si scurs bine, se trece prin culori dupa care se aplica pe suprafata aleasa pentru decorare.

    Dupa ce ati terminat cu buretele lasati sa se usuce, apoi trageti linii pe finisaj folosind aceleasi culori cu un adaos de alb si un prosop. Chiar daca pare ciudat, pe mobila va asigur ca va iesi “opera de arta”.
    Dupa ce totul s-a uscat, aplicati putin spray acrilic pentru stralucire.

    Urmareste-ne si pe Facebook

    Social

    Lasa un comentariu

    © IdeiDesign.com
    ...